Bakanlıktan Görüş Talebi![]() Bir meslektaşımız derneğimizin mail adresine gönderdiği soruna ilişkin Milli Eğitim Bakanlığından görüş talep edilmesini istemektedir. Öncelikle mevzuata hakim öğretmen ve idarecilerimiz aşağıdaki konuyla ilgili görüşlerini saglikegitimciler@gmail.com adresine göndermeleri, gelen görüşleriniz üzerine ilgili hukuk birimlerimizin görüşleride dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili görüş talebinde bulunulacaktır. Sizlerden gelen soru, görüş ve öneriler öncelikle sitemizde tartışmaya açılacaktır. Saygılarımızla
Bu durum 15.maddede yapılan değişiklik ile işletmelerde yapılan mesleki eğitimin yıllık planı ve ders konusu olmadığından yüz yüze eğitim ve teorik ders kapsamında değerlendirilmesi için aşağıdaki değişiklik ile netleştirilmiştir. MADDE:15(1) “İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların iş yerindeki işlerliğini sağlamak mesleki rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler (Mülga İbare-BKK 2017/10010) ders görevi sayılır”
Yapılan bu değişiklik ile aşağıdaki bazı hususların uygulamasında tereddüte düşülmüştür.
1-Yapılan değişiklik ile 15 kişiye kadar olan bir öğrenci grubunun İşletmelerde mesleki eğitimine 3 gün gideceğinden ( 3 gün X 8 saat=24 saat ) 1 gruba görevlendirilen öğretmen o grup ile 24 saat yüz yüze teorik eğitimini tamamlamış sayılacağı ve bir meslek dersi öğretmeninin alabileceği ek ders hesaplanırken; 12saat teorik+24 saat mesleki eğitim+3 saat 10/1 den+2 saat Kulüp veya Rehberlik+3 saat nöbet ücreti =44 saat -20 saat maaş karşılığı= 24 ek ders ödenip ödenmeyeceği konusunda tereddüte düşülmüştür.
2-Yukarıdaki örnekte anlatıldığı gibi uygulanmayıp bir grubun 24 saatlik mesleki eğitimi Yüz yüze eğitim kapsamına alınmasına rağmen sadece 8 saati öğretmene maaş karşılığı sayılması norm kadro hesabında kullanılan (Grup sayısı X 24 saat) uygulaması ile tezat oluşturmaktadır ve öğretmen norm kadrosu fazlalaşmaktadır. Yüz yüze eğitim kapsamına alınan “İşletmelerdeki Mesleki Eğitim” ders dağıtımında da bir meslek dersi öğretmeninin uhdesinde gösterilmesi zorunlu olacağından 24 saat İşletmelere mesleki eğitime giden 1 öğrenci grubu için sadece 8 saat maaş karşılığı verilmesi durumunda da geriye kalan 16 saat yüz yüze eğitim kapsamında boş geçen ders gibi değerlendirileceğinden Ders yükü=Ders dağıtımı=Norm kadro tutarsızlığı oluşacağı düşünülmektedir.
Uygulamada birlik sağlanması bakımından Milli Eğitim Bakanlığımızdan mevcut değişikliğin ne şekilde uygulanacağı konusunda görüş istenmesi hususunu talep ediyorum. |
1712 kez okundu |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |