• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Site Haritası
Videolar
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.037435.1778
Euro36.390736.5365

Koordinatörlük Görevi


Milli Eğitim Bakanlığı Tüm Taleplerimizi Dikkatle İncelemektedir.


Değerli Öğretmen arkadaşlar MEB ile ilgili her türlü görüş ve önerilerinizi bizimle paylaştığınızda Milli Eğitim Bakanlığına Derneğimiz tarafından talepleriniz iletilecektir. Her türlü sorunlarınızla ilgili çalışma yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.



KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLİK TALEBİ İLE İLGİLİ YAZIMIZ

Mesleki eğitim veren okullardaki öğrenciler 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa ve 07.09.2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre işletmelerde mesleki eğitime gönderilmektedirler. 

07.09.2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi" başlıklı 88. maddesi hükümlerine göre işletmelerde mesleki eğitimde öğrencilerin başarı, devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla okulda alanı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenliği olan yönetici ve öğretmenler arasından koordinatör öğretmen görevlendirilmesi yapılmaktadır. 

07.09.2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi" başlıklı 88. maddesi 2. fıkrası b) bendindeki; "b) İşletmelerde mesleki eğitim ek ders görevi verilmesinde işletmelerin okula öğrenci, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısıyla bunlarla ilgili iş ve işlemlerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır. Hangi güzergahtaki, kaç işletme ve öğrenci için kaç saat ek ders görevi verilebileceği, koordinatör müdür yardımcısının başkanlığında alan zümre başkanlarıyla birer alan öğretmeninden oluşan komisyonca planlanır. Okul yönetimince, bu planlama da göz önünde bulundurularak ilgili alan öğretmenlerine görev dağılımı yapılır. Bu kapsamda bir öğretmene aynı gün için 8 saatten fazla ek ders görevi verilmez." hükümlerine göre Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde işletme sayısı da dikkate alınmaktadır. 

Ayrıca Yönetmeliğin "Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi" başlıklı 88. maddesi 2. fıkrası f) bendindeki; "f) Koordinatör öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde öğrenci. Aynı işletmede aynı alanda mesleki eğitim gören 15 öğrenciye kadar bir koordinatör öğretmen görevlendirilir. Bu kapsamda aynı öğrenci gurubu için haftada bir defa ve yalnız bir öğretmene koordinatörlük görevi verilir." hükümlerine göre de bir işletmede aynı alanda 15 öğrenciye bir koordinatör öğretmen görevlendirilebilmektedir.

Sorun burada yaşanmaktadır. Çünkü Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde öğrencilerin gönderileceği işyerleri hastanelerdir. İl ve ilçedeki hastanelerin bir işyeri olarak kabul edilmesi halinde bu hastanedeki öğrencilere koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde sıkıntı yaşanmaktadır. Çünkü bu hastaneden başka öğrencilerin gideceği işyeri bulunmamaktadır. 

Sorunun çözümünde; Yönetmeliğin "Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi" başlıklı 88. maddesi 2. fıkrası b) bendindeki; "... Hangi güzergahtaki, kaç işletme ve öğrenci için kaç saat ek ders görevi verilebileceği, koordinatör müdür yardımcısının başkanlığında alan zümre başkanlarıyla birer alan öğretmeninden oluşan komisyonca planlanır. Okul yönetimince, bu planlama da göz önünde bulundurularak ilgili alan öğretmenlerine görev dağılımı yapılır. ..." hükümlerine göre kurulacak komisyon örneğin bir devlet hastanesindeki;

Acil,

Ketem,

Ortopedi Servisi,

Kardiyoloji servisi,

Nükleer tıp,

Koroner yoğun bakım,

Patoloji,

Nöroloji servisi,

Genel cerrahi servisi,

Göğüs servisi,

Genel yoğun bakım,

Ameliyathane,

Ortopedi Polikliniği,

Poliklinikler,

Laboratuar,

Pansuman odası,

Endoskopi ünitesi,

MR,

Taş kırma,

Tomografi,

Röntgen,

Dializ,

Beyin cerrahi servisi,

Dahiliye servisi,

Göz,

KBB servisi,

Göğüs Cerrahi servisi,

Fizik tedavi ünitesi,

 

Bölümlerinin her birini ayrı bir işyeri olarak tanımlayıp ona göre öğrenci ve koordinatör öğretmen görevlendirilmesinin yapabilmesi durumunda sorunun çözülebileceği düşünülmektedir.

Yukarıda belirtilen  öneriler doğrultusunda gerekli çalışmanın yapılıp yapılamayacağı konusundaki  görüşlerinizin saglikegitimciler@gmail.com mail adresinden elektronik olarak bilgi verilmesini;



5819 kez okundu

Yorumlar

Koordinatörlük     19/03/2014 15:52

Yapmış olduğunuz çalışma için sizleri tebrik ederim. Bizler için önemli bir sorundu. İnşallah değerlendirilir.
Misafir - musa altunay

Danışmanlık Hizmeti
Hukuki Yardım
Hava Durumu
Saat
Takvim